Cookies accepteren

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en je hier over te informeren.

Zonder cookies kunnen niet alle onderdelen van onze website functioneren. Daarom is het helaas niet mogelijk om onze website te bezoeken als je geen cookies accepteert.

Cookies accepteren

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine bestandjes die informatie over sitebezoek bevatten. Deze bestandjes worden op je computer geplaatst en zijn veilig. Ze kunnen nooit worden gebruikt om privégegevens van je computer uit te lezen of om wachtwoorden te onderscheppen. Cookies zijn ook niet in staat om een computer te infecteren met een virus. Bijna elke website gebruikt deze kleine bestandjes.

Lees meer

Wij gebruiken cookies voor:

Klik hier voor meer informatie over cookies.

Blog | Ik dek de tafel wel

Door Annette Otto-Nales op woensdag 10 april 2019

Bij ons vroeger in het gezin kreeg je op een bepaalde leeftijd een taak toebedeeld. Het begon vaak met het dekken of het afruimen van de tafel bij het avondeten. Als ik de tafel had gedekt dan moest mijn zus afruimen en de volgende dag was het andersom.

Al wist ik dat deze taak mij was toebedeeld, ik heb het nooit met plezier gedaan. Ik moest het doen, dus ik deed het. Mijn zus en ik hebben wat af gediscussieerd over wie er aan de beurt was voor welke taak. Ik denk ook niet dat mijn moeder ooit één avond heeft gehad waarin ze niet heeft hoeven vragen wie zijn beurt het was om de tafel te dekken.

Nu ik zelf kinderen heb gaat het niet veel anders. Mijn kinderen hoeven nog niet veel te doen, maar soms vraag ik wel eens: “Wie van jullie wil mij helpen door tafel te dekken?” Zelden hoor ik een spontane “Ja leuk! Dat doe ik wel.” Tot die keer dat mijn dochter van 5 de keuken binnen kwam en zei: “Mama, mag ik helpen?”

Wat kan het heerlijk zijn als kinderen niet meer helpen omdat het moet maar omdat ze het zelf willen. Is dat niet waar God ook naar verlangt. Het moment dat wij los komen van de regels en zeggen, wat kan ik voor U doen, hoe kan ik helpen. Waarmee wij zeggen: ik ken Uw wil en ik ben bereid deze te doen. Niet omdat het moet, maar uit liefde.

Inmiddels heb ik mijn hoop gevestigd op de strijk.

Overige blogs